Levollinen vai alakuloinen? Hiljainen vai sulkeutunut? Riemastunut vai säikähtänyt? Kasvojen kymmenet lihakset liikahtelevat ja värähtelevät - luovat lukemattomia ilmeitä, välittävät mielenliikkeiden sanatonta sanomaa. Arvoituksellinen on tunteiden ja eletyn elämän heijastus sielun peilissä.

Teokset ovat välähdyksenomaisia havaintoja kasvoista.  Ne ovat satunnaisesti poimittujen piirteiden muodostamia kokonaisuuksia. Tuntuu luontevalta ajatella että näyttelyn kasvot ovat osa myös omien tunteideni kirjoa. Ilosta ahdistukseen, surusta epätoivon kautta nauruun, etäisyydestä lähietäisyydelle. Eri elämänvaiheissa olen ollut mielen tyrskyjen ja tyventen kanssa kasvotusten. Niin kuin kenties sinäkin.

Toteutin teokset tussilla piirtäen ja maalaten matkoilta tuomilleni erilaisille paperilaaduille. Kukkakuvioidulle käärepaperille syntyi sarja 'Nuku nurmelle hyvälle' ja kultahippupaperille sarja 'Tähtein tuolla puolen'. Kasvikuitupaperille maalattu kasvosarja 'Sinä heiluva heinä' viestii että kukimme kerran, kesäniittynä heilimöimme...

GALLERIA KOHINA Joensuu 16.5. - 5.6.2018

 

 

  kuva1 2 kuva kuva3